joi, 7 mai 2009

O noapte la casa Lennon

   Am fost deranjat pentru a treia oara de sunetul acut al ceasului cu alarma pe care il purtam special la mine. Era mic, dar de ultima generatie. Am deschis ochii si am simtit o mica durere de cap, dar a disparut imediat, Am inceput sa ma uit in jur, persoanele care in cursul noptii erau la masa cu pick-upul disparusera, mai era doar George care dormea pe un scaun. Hipiota cu flori in par, Denise si Jenny plecasera probabil, si daca ele plecasera insemna ca si micutul Eye-Patch era dus. Ce pacat ca nu ii mai prinsesem, aveam ceva important sa-i spun lui Eye, dar oricum uitasem ce.
   
   Era ora 9. Aveam jumatate de ora la dispozitie sa ma trezesc, la ora 10 eram asteptat la studio. Nimeni nu se astepta sa apara si John sau George, ca sa nu mai zic de Ringo, le cunosteam cu totii naravurile si deja nu ne mai oboseam.
   
   M-am ridicat intr-un final din pat si am inceput sa caut un pachet de tigari. Cand mi-am aprins tigara am simtit un gust ciudat de sec, iar fumul parea uscat. Am inceput sa revad fragmente din noaptea precedenta. "Hehe, am gandit...ce noapte agitata". Era mare pacat ca nu participasem constient la ea. 
   
   Era momentul sa trezesc pe cineva, am incercat la George, dar nu am avut succes, Ringo inca sforaia asa ca am plecat sa-l caut pe John. Pe drum mi-am adus aminte ca fusese si Theodore cu noi, dar nu il vazusem pe nicaieri..."La naiba!" am exclamat in timp ce ridicam receptorul sa formez numarul. Dar Theodore nu raspundea, probabil dormea pe undeva.
   
   John se culcase in camera cu "Soarecele roz", care se dovedise mai tarziu a fi testoasa, dar hai sa nu intram in detalii. Cand l-am vazut atat de sfarsit mi s-a facut mila asa ca am decis ca Ringo sa fie cel sacrificat.
   
   Intorcandu-ma la mansarda l-am gasit pe Ringo pe jumatate treaz. "U-unde pleci?", "Ma duc la studio" i-am raspuns, "Si o-o iei prin Trafalgar Square?" "Da, binenteles", "Ia-ma si pe mine, vreau sa dorm in pa-pa-patul meu". "Cacat, bine, dar nu are cine sa inchida dupa noi".
   
   Se facuse ceasul deja 9 si cinsprezece minute...era timpul sa gasesc o persoana in stare sa inchida usa dupa mine. Stiam ca nu am sa ma mai intorc la etaj, asa ca am luat doua tigari din pachet si o bricheta roz si am plecat spre garaj - plecam prin garaj ca sa evit cainele de paza, obisnuia sa atace cand nu era John prezent-. Cand am ajuns langa camera lui John, aparent, l-am trezit, pentru ca mi-a bajbait printre sforaituri ca Jim, servitorul,e jos si ca poate el sa inchida usa dupa mine. 
   
   Am coborat si am batut la usa de la bucatarie, dar m-a intampinat o figura necunoscuta. Nu era Jim, insa nu eram in stare sa-mi schimb planul, ma pregatisem sa vorbesc cu Jim, si dracu sa ma ia daca nu asta urma sa fac, asa ca am zambit si am spus : "Neatza, Jim...hai sa inchizi dupa mine", "Buna dimineata, sir...sigur, vin acum". Am ramas frapat de reactie..."Ce ciudat, poate si pe asta il cheama tot Jim ", am gandit.
   
   Iesind pe alee, am observat ca plouase noaptea, bine ca nu uitasem masina decapotata ca mi-ar fi facut-o ciuculete. Am urcat in masina si inainte sa pun contactul am aprins cele doua tigari, una i-am oferit-o lui Ringo. 
  
   Am pornit masina si am plecat spre studio...
  

2 comentarii: