vineri, 29 mai 2009

In ius te voco!

Rusine sa-ti fie ca ai ajus aici, ca te-ai lasat purtat pana aici. Rusine sa-ti fie ca nu iti vezi interesul si ca nu cauti raspunsuri. Rusine sa-ti fie ca vrei totul dar nu faci nimic pentru asta. Rusine sa-ti fie ca nu iti respecti parintii si ca le faci greutati, ca te crezi destept cand sunt atatia mai destepti ca tine. Rusine sa-ti fie ca nu gandesti, iar atunci cand gandesti, gandesti degeaba. Rusine sa-ti fie ca nu ai respectat ce ti s-a dat si acum o sa alergi ca disperatul dupa acel ceva. Rusine sa-ti fie ca ti-ai pierdut credinta si tot ce ai invatat in copilarie. Rusine sa-ti fie ca te lasi purtat pe drumuri gresite cu zambetul pe buze. Rusine sa-ti fie ca desi stii, nu faci. Rusine sa-ti fie ca iti dezamagesti familia si prietenii, dar mai ales ca te dezamagesti pe tine. Rusine sa-ti fie ca nu ai apreciat nimic si acum te indrepti vertiginos spre a avea nimic. Rusine sa-ti fie ca nu ai stiut cand sa te opresti, ca ai pierdut momentul din prea multa delasare, din prea multa lene. Rusine sa-ti fie ca ai uitat si ca nu o sa mai ai cale de intoarcere in curand...o sa te pierzi si o sa-ti para foarte rau. Rusine sa-ti fie ca nu ai ales clipele bune pentru a le trai si ca nu ai inteles cu adevarat ce inseamna "Carpe diem". Rusine sa-ti fie ca nu vrei sa scoti capul si preferi sa ramai sub gramada. Rusine sa-ti fie ca ai ajuns aici...

Si e usor, trebuie doar sa vrei, trebuie doar sa privesti un pic mai profund, un pic mai matur, un pic mai organizat. Trebuie sa vrei sa fii mai bun acum, nu peste o saptamana. Trebuie sa alegi ceea ce e corect, nu ce-ti dicteaza inima, pentru ca inima se insala foarte des.

Nimic nu tine de soarta, de noroc. Nimic din ce am considerat ca trebuie spus mai sus nu tine de nimeni si nimic altceva decat de tine. Totul tine doar de tine...

5 comentarii:

  1. :) O sa ajungi sa constati ca, daca ai un echilibru bun in general in ce faci, ce simti o sa ajunga sa coincida de multe ori cu ce e corect. Autoeducare. O sa fie bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. John Legend - If you're out there ;)(e pe bune asta, contrary to popular belief)

    RăspundețiȘtergere
  3. In esenta, exista trei moduri de a depista + obtine ceea ce iti doresti: felul corect, felul gresit si felul tau.
    Orice ai alege,trebuie sa stii ca rusinea si regretul vin oricum. Se gasesc in oricare din cele trei pachete promotionale mai sus prezentate si vin ca accesorii. Sunt in toate formele si marimile. Mici, ca atunci cand faci un lucru rau pentru o cauza buna, sau mari, ca atunci cand dezamagesti un prieten.
    Totusi, rusinea cea mai mare o simti nu pentru ceva ce ai facut, ci pentru ceva ce NU ai facut.
    Si de regula, nu faci ceva fiindca te impiedica ratiunea.
    Nu ma intelege gresit, si ratiunea are rolul ei important. Daca nu ar fi ea, probabil cam pe acum ai da foc facultatii si ai alerga dezbracat de 3 ori in jurul ei chemand Zeii Ploii.
    Totusi, nici inima nu se insala CHIAR de fiecare data.
    Si nici soarta nu iti e dusman.
    Lenea? Incapatanarea? Tot ce se poate.
    Da vina pe ele, daca trebuie, nu pe inima.. Ea nu face decat sa-ti vrea binele.
    Nu pe speranta, caci exista si ea, saraca.
    Raspunsuri nu trebuie sa cauti, vei fi uimit sa afli ca le ai deja.
    Iar in legatura cu Carpe Diem .. Nimeni n-o sa-l ia vreodata ca atare, doar o sa se minta ca ar fi facut-o.
    Asa ca, adio sfaturi, mituri si reguli. Nu acestea alcatuiesc calea corecta.
    „Corect” inseamna de acum numai ce e bine pentru tine.
    „Corect” numeste drumul care iti va oferi cea mai mica cantitate din nedorita rusine.
    Siiiiiiiiigur ca totul depinde de tine.
    Just follow the signs ..

    RăspundețiȘtergere
  4. Nimic mai adevarat...
    Ai spus ceva ce ne suna tuturor in minte…
    Dar, look deep inside you, chiar iti e rusine sau doar simti ca ar fi de bun simt sa-ti fie rusine?

    RăspundețiȘtergere